Постанова є, а доплат немає: медики Житомирського обласного лабцентру чекають підпису МОЗ

Гроші на рахунку, але не на руках. Працівники Житомирського лабораторного центру працюють понаднормово, але обіцяних доплат за останні 2 місяців не отримують. Колектив вважає це прессингом з боку МОЗу, бо вони відстоюють на посаді діючого керівника Зиновія Парамонова.

Мова йде про доплати медичним працівникам у розмірі 70, 50 та 25% від посадового окладу згідно постанови Кабінету Міністрів №610. Доплати мають бути здійснені з 1 вересня по 31 грудня 2020 року медикам, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19. 

«Ці кошти фінансування ми отримали, але виплатити ми не можемо у зв’язку з тим, що не можемо надати повний пакет документів у казначейську службу, а це пов’язано з тим, що нам документи не підписуються у Міністерстві і вони це ніяк не пояснюють», — розповідає в. о. головного бухгалтера ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» Наталія Никитишина.

На рахунках лежать кошти у розмірі 845 тисяч за вересень та такої ж суми за жовтень.   

«Доплата має бути 3700, це теж гарна допомога для родини. Ми не просимо більше, а лише те, що має бути, але чогось не отримуємо цього», — додає лікар загальної гігієни Наталія Головченко.

Працівники державної установи впевнені, керівництво МОЗу не підписує документи через їхню позицію з приводу керівника. 

«Це дуже пов’язано із цими кадровими змінами. Парамонов, який ніколи не піде на порушення і ніколи не дасть вкрасти жодної державної копійки, тому він такий неугодний нинішній владі, тобто МОЗу», — впевнена в. о. головного бухгалтера ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» Наталія Никитишина.

Сам Зіновій Парамонов впевнений це тиск з боку Міністерства охорони здоров’я. 

«Це пан Ляшко продовжує таку собі політику, яку він почав по відношенню до нашого лабораторного центру і до мене. Питання в тому, що йому не вдалося закріпити на посаді свого однодумця по грантах, якими він займався, це Зарицького. Тому, це така помста колективу, адже всім іншим областям гроші виплатили» — розповів директор ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» Зіновій Парамонов

Олександр Зарицький коментувати ситуацію відмовився.

«Не можу нічого сказати з цього приводу, питайте у Парамонова», —Олександр Зарицький