У Житомирі жінка звісила цуценя з багатоповерхівки головою вниз та трусила ним

У Житомирі жінка, тримаючи за задні лапи цуценя, звісила його з вікна багатоповерхівки головою вниз. Згодом власниця тварини кілька разів сильно трусила ним. Собака в цей час несамовито скавучала від болю і пручалася.

Сусіди кажуть — тварина вже чимало пережила, бо жінка й раніше знущалася із песика. Власниця цуценяти, за їхніми словами, часто зловживає алкоголем. Зоозахисники наголошують — її треба покарати належним чином. Після розголосу волонтери приїхали на місце, дізналися номер квартири та викликали поліцію.

Двері відчинив чоловік, який назвався власником помешкання. Спершу спростовував усі звинувачення, а вже через кілька хвилин зізнався —  хотіли начебто налякати тварину. Згодом до квартири зайшли правоохоронці і виявили там жінку, яка тримала на руках цуценя. Вона стверджувала, що собака нібито сама вилізла у вікно. 

Песика вже забрали волонтери, які повезли його на огляд до ветеринарної клініки. Ветлікар каже – песик має ознаки забою м’яких тканин тазових кінцівок. 

Правоохоронці розпочали досудове розслідування. На живодерів чекає штраф або ж обмеження волі.

«Попередня правова кваліфікація події – це стаття 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами). Законодавством за таке порушення передбачене покарання у вигляді штрафних санкцій, або піврічного арешту, або обмеження волі на строк до 3-х років» — повідомила інспектор комунікації ГУНП в Житомирській області Наталія Тимчук