У Житомирі за адресою проспект Миру 22Г, руйнується житловий будинок

Жителі будинку за адресою проспект Миру 22 Г у розпачі. Менш, ніж за тиждень, їхнє помешкання перетворилося у напівзруйнований будинок з тріщинами на стінах і проваллями у підлозі. Кажуть, бояться жити у таких умовах. Половина уже переїхала до родичів. Нечистоти з несправної каналізації фактично розмивають фундамент.

«Квартири, які знаходяться на першому поверсі, вони фактично йдуть у яму. Виходить, що у нас не квартири, а ями. Один із прикладів, особисто моя квартира. Протягом 10 – ти днів у мене просіла підлога у вітальні. В кімнатах також. А потім пішли тріщини у стінах. Деякі тріщини такі, що навіть долоня поміщається» — розповідає житель будинку Богдан Потапов.

Мешканці неодноразово писали до керуючої компанії «Домком» та міської ради. Кажуть, будь – якою хвилини будинок може завалитися. Жителька однієї з квартир не може зайти навіть через двері, просіла коробка. Побоюється – як відкриє завалиться стіна. До квартири заходять через вікна.

До усіх проблем мешканців учора ще й прорвало трубу. Кажуть – гейзер був заввишки у 3 метри. На місці вже працює «Житомирводоканал». Працівники ж «Домкому» говорити відмовляються, мовляв для цього є прес–центр. Запевняють – проводили ремонт каналізації, однак мешканці скаржаться – зробили погано.

На звернення жителів будинку приїхали представники міської ради. Кажуть, більшість квартир власність Міністерства Оборони,   лишень 13 приватизованих. Додають, ситуація не критична, навіть якщо тріщини підуть далі, верхні поверхи не заваляться. 

Представники міськради кажуть – є декілька варіантів вирішення проблеми. Перший: мешканці платять 30% ремонту, іншу частину міська рада. Варіанти є. А от як людям пережити ніч, не знає ніхто