Фігурне катання без льоду

756

Катання на роликових ковзанах дозволяє тренуватися в будь який час, на відмінну від катання на льоду, яким в Житомирі можна займатися лише сезонно. 

З кожним сезоном кількість дітей, які хочуть займатися фігурним катанням на ковзанах,  зменшується. Проте залишаються віддані прихильники цього виду спорту. Даринка займається в клубі "Віраж" вже чотири роки, три з них присвятила ковзанам, але останній рік займається на роликах і вже має багато досягнень.

Займаючись усього два місяці дітлахи вже можуть показувати себе не тільки на тренуваннях, а й спробувати сили на місцевих змаганнях. 

Людмила Бурла — мама маленької фігуристки каже, привела доньку саме на ковзани, однак, через те, що відкривати ковзанку почали все рідше, довелося перейти на ролики.

«Я вважаю, що лід однозначно потрібен Житомиру оскільки це не лише фізичний розвиток, а й профілактика від респіраторних захворювань. Я як лікар пропагую спорт на льоду» — каже мама фігуристки на ковзанах Людмила Бурла.

Проте, житомиряни сподіваються, ковзанок більшатиме. Мама вихованки клубу – лікар за фахом, вважає цей вид спорту  передусім профілактикою респіраторних захворювань