На майдані Корольова зібралися близько тисячі підприємців, аби вибороти своє право на працю

872

Близько тисячі людей – підприємців області вийшли до стін ОДА, аби фактично вибити своє право на працю. Обурюються, мовляв у супермаркетах за день проходить тисячі людей, а у них 25 – 30. 

Підприємці, аби привернути увагу до себе, частково перекрили Велику Бердичівську й  закликали владу вийти на розмову.

Самі ж підприємці кажуть – малий і середній бізнес знищують. Минулі карантинні обмеження ледь пережили.

Вбачають у закритті малого та середнього бізнесу найголовнішою проблемою не саму пандемію, а маркетинговий хід великих компаній. Мовляв, у сезон новорічних свят хочуть заробити.

Очільнику ОДА підприємці передали резолюції та звернення до КабМіну. Мовляв, якщо їхню роботу зменшують на 50 відсотків, нехай зменшать так само податки та оплату комунальних послуг. 

Бізнес упевнений, зберегти робочі місця і не лишати людей без роботи можливо. Замість повної зупинки пропонують чітке дотримання протоколу безпеки.  

«Ми добилися того, що ми отримали цю роботу, вийшли і почали платити заробітну плату нашим працівникам і заробітну плату чиновникам. Тому ми вимагаємо від них нормальних, адекватних рішень, а не просто зупинити, заборонити, закрити. Ні! Ці рішення мають бути направлені на те, щоб зберегти робочі місця. Що би знову ми могли, виконуючи жорстко проколи карантинної безпеки, але працювати і наповнювати бюджети нашого міста» — сказала підприємиця, голова ГО «Житомир, зроби голосніше!» Людмила Зубко.

В ОДА переконані, тимчасові обмеження необхідні, а працювати попри червону зону у Житомирі та області дозволили всім. 

Бізнес побоюється і так званого карантину вихідного дня. Підприємці попереджають – перекриють у такому випадку роботу усіх великих магазинів та адмінбудинки Житомирщини