У Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф бракує водіїв

891

Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав ще п’ять автомобілів швидкої допомоги. Не зважаючи на регулярні поповнення автопарку, близько  80% швидких центру потребують оновлення, а це приблизно 100 нових машин. 

Через велику кількість викликів до пацієнтів з підозрою на ковід та часом, які займають ці виклики, у Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф не вистачає водіїв.

«Це мала кількість бригад екстреної медичної допомоги, не відповідає нормативу, це особливо, у місті Житомирі. І друга причина — це термін перебування бригади екстреної медичної допомоги в медичному закладі з метою здати хворого, це займає від 2-х до 4-х годин. Після цього має бути, обов’язково, дезінфекція автомобіля, миття, просушка. І, тобто, фактично, бригада, яка повинна обслуговувати до 10-12 викликів на добу, обслуговує 3-4» — повідомив медичний директор КНП «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Віктор Гриньов.

Зверталися до Житомирської міської ради там знайшли вісім кандидатів, однак ніхто з них не погодився на запропоновані умови праці та заробітну плату. В області 477 посад  водіїв швидкої, зайнято 430. Наразі ж ситуацію з браком кадрів владнали. На понаднормову роботу погодилися водії, які вже працюють