На Житомирщині мама звинувачує няню садочку у побитті дитини

1156

У селі Веприн Радомишльського району – збурення. Мама звинувачує няню дитячого садочка у побитті сина. У самому дошкільному закладі та у сільській раді факт побиття не підтверджують. Однак няні, на яку вказала дитина, вже вручили догану. Місцева влада обіцяє розібратися, кажуть, скликають позачерговий виконком, аби поставити крапки над «і».  

«Дитина сказала: «Мама, коли я лягав спати мене стукнула тьотя», я кажу: «Яка тьотя?», він каже: «Товста тьотя, я не знаю її ім`я, вона думала в мене відкриті очі, а в мене були очі закриті», — розповідає мама хлопчика Сніжана Нікончук.

Про Єгора у садочку відгукуються схвально, кажуть, він дуже вихований та спокійний, а тому мама схильна вірити сину. Поскаржилася на працівницю дитячого садочка бабуся.

«Позавчора до мене приїхала бабуся зі скаргою на няню садочку, яка начебто ударила їхнього хлопчика. І про те, що в переписці в групі вихователька образила її дочку, тобто маму хлопчика», — каже начальниця соціально-гуманітарного відділу громади Людмила Гонтаренко.

Мова йде про нецензурне повідомлення від виховательки дитсадка адресоване Сніжані у батьківській групі «Квіточка». 

«Там такими словами цю виховательку…яка просто не туди відправила це повідомлення, вона не хотіла», — розповіла начальниця соціально-гуманітарного відділу громади Людмила Гонтаренко.

«А потім вона дзвонить до моєї мами і каже: «якщо ви будете таке казати, то я скажу, що ваш зять мене побив». Коли вже пішли ці погрози, зрозумійте, я вже не могла мовчати», — пояснює мама хлопчика Сніжана Нікончук.

У сільраді кажуть, дитину ніхто не образив, а публічний скандал лише кинув тінь на громаду.

«Це можна було б це не виносити, правильно, це пляма на громаду», — зазначає голова Вишевицької сільської ради сільський Сергій Гаврутенко.

«Нема на дитині ні синця, ні подряпини, нічого. Вона не вдарила його», — зауважує начальниця соціально-гуманітарного відділу громади Людмила Гонтаренко.

Сама няня впевнена, на неї зводять наклепи.

«Про цю ситуацію не знаю нічого. Дві ночі не сплю, не знаю, що робити, просто не знаю. Наклепи, наклепи й наклепи», — запевняє няня садочку, яку звинувачують у побитті Лідія Хруль.

Догану працівниці садочка таки виписали, звільняти – не збираються.

Юристи упевнені, після такого випадку варто провести службове розслідування.

Мама переживає, що тиск на її родину буде продовжуватися та посилюватися, сільрада обіцяє розібратися. 

Тим часом відвідувати садочок 4-річний Єгор відмовляється.

Після інциденту голова сільської ради Сергій Гаврутенко запевняє, у всіх дитячих навчальних закладах на території Вишевицької ОТГ встановлять камери відеоспостереження