Паливо посеред дороги: на західній об’їзній Житомира перевернувся бензовоз

968

Неподалік Корбутівського цвинтаря перевернулася автоцистерна із дизпаливом. На місці працювала поліція та рятувальники. З цистерни постійно витікало паливо, його намагалися зібрати. Версій дорожньо-транспортної пригоди декілька: водій, або заснув за кермом, або не впорався з керуванням.

«Кажуть це солярка, чи вона дійсно той дизель, чи то небезпечні речовини перевозились, але візуально і по запаху — це дизельне паливо», — каже начальник відділу державного контролю земельних ресурсів Віктор Лісінський.

Версій дорожньо-транспортної пригоди декілька — водій не впорався з керуванням, не дотримався безпечної швидкості, не розрахував маневр на повороті, або ж просто заснув. У ДТП ніхто не постраждав, вціліти вдалося і водію.

«46-річний киянин керуючи бензовозом на заокругленій ділянці дороги не впорався з керуванням, виїхав за межі проїзної частини і автоцистерна перекинулася у кювет. Відбувся витік дизельного пального, яке перевозилося в автоцистерні», — коментує прес-офіцер поліції Житомирської області Ольга Номерчук.

Екологи стверджують, навіть сам факт проникнення нафтопродуктів у грунт — це забруднення. Після події, грунти необхідно знезаразити спецречовинами, хоч ризику потрапляння шкідливих речовин у підземні води немає. Наразі обраховуються збитки. 

«Водія притягнули до адміністративної відповідальності у вигляду штрафу 1360 гривень і також пред’явлено фірмі. Це може бути і 2 тис. грн, це може бути і 1 млн. грн, в залежності від того яка речовина витікала та скільки її було», — додає начальник відділу державного контролю земельних ресурсів Віктор Лісінський.

Наразі в лабораторії досліджують зразки грунтів відібраних на місці ДТП, результати будуть упродовж двох наступних тижнів