В Україні триває Європейський тиждень тестування

663

В Україні розпочався Європейський тиждень тестування. Усі охочі можуть анонімно та безкоштовно пройти швидкий тест на ВІЛ-інфекцію та вірусні гепатити.

Тиждень тестування проводиться двічі на рік у травні та листопаді. У Житомирській області зареєстровано 3496 осіб, що мають ВІЛ-інфекцію. Лише за 2019 рік було виявлено майже 448 нових випадків. А також 1226 людей, хворих на гепатит С і 352 пацієнти, що мають вірусний гепатит В.

«Сьогодні в Україні близько, одного мільйона українців не знають про те, що вони інфіковані вірусом гепатиту С. Ще 60 тисяч українців не знають про свій ВІЛ-позитивний статус» — повідомила завідуюча відділу неінфекційних захворювань КНП «Обласний центр громадського здоров’я» Ліна Возна.

Якщо ж після тестування людина отримала позитивний результат, можна звернутися до «Обласного медичного спеціалізованого центру», та отримати необхідну допомогу. 

Сьогодні протестували 51 людину на гепатит С та 48 на ВІЛ, жодного позитивного результату не виявили. Зробити анонімний, безкоштовний тест можна щоденно з 9-ї до 13-ї години в Житомирської обласної поліклініки до 27 листопада включно