У ГУ ДПС у Житомирській області розповіли про особливості єдиного казначейського рахунку

689

Єдиний рахунок – це рахунок, який платник податків за власним бажанням може відкрити у казначействі та використовувати для сплати грошових зобов’язань або податкового збору з податків та зборів передбачених Податковим кодексом та ЄСВ. Упродовж цього року уряд виконував роботи по запровадженню єдиного рахунку, а уже з наступного року він запрацює у новій формі.

«Єдиний казначейський рахунок не може використовуватися для сплати зобовязань з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту і частини чистого прибутку, який сплачується державними та комунальними установами» — розповідає заступниця начальника ГУ ДПС у Житомирській області Ірина Свєтяш.

З 2021 року платники самостійно зможуть обрати єдиний рахунок для сплати податків та ЄСВ. Перерахування коштів з єдиного рахунку до відповідних бюджетів буде здійснюватися казначейством на підставі реєстру платежів. До початку роботи з новою формою потрібно подати повідомлення.

Після такого повідомлення органи ДПС відкривають єдиний казначейський рахунок. Якщо ж платнику податків не сподобається така система змінити її зможе лише з початком нового календарного року.

Якщо раніше платник сам на кожній платіжці визначав куди сплачує податок, то новою особливістю єдиного рахунку є черговість платежів. Таких встановили 7.

З особливостями єдиного рахунку можна ознайомитися на сайті КабМіну або ж у Податковому кодексі України.