В квартирі житомирянки живе відразу 5 котів, найменшому шукає нових господарів

590

Щороку 30 листопада у багатьох країнах відзначається Всесвітній день тварин. Офіційно День домашніх улюбленців в Україні не святкують. Однак, це не стає на заваді людям, вкотре продемонструвати свою любов до своїх пухнастиків. Житомирянка Юлія Чепюк не може пройти повз жодного котика. 

«Збирати почала від того, що сидить котик і я не можу пройти повз», — розповідає житомирянка Юлія Чепюк.

За принципом «не можу пройти повз» у Юлії вже було 17 котів, які одночасно жили під одним дахом. Зараз «братів та сестер наших менших» у дівчини п’ятеро. 

Усі котики з вулиці і у кожного з них своя особлива історія. Перший котик у Юлії з’явився після зустрічі випускників. 

«Пішла на зустріч випускників і знайшла її ще кошенятком в сквері. У Штатива три лапки, його я привезла з Карпат у лютому. Ми привезли його до лікаря і вона сказала, що нічого йому не треба, ніяких протезів, дати просто йому умови для життя і менше годувати, бо йому буде важко тягати попу на трьох лапках», — згадує Юлія.

Любов до котів не зупинило навіть весілля її подруги, тоді у її кошачій родині з’явився Люцик. 

«У подружки було весілля і ми вже йшли сідати у таксі, і я бачу бідненьке, чорненьке котенятко сидить, як же ж я його не заберу», — каже Юлія. 

Біленьку та вибагливу Румпельштільцхен постійно повертали назад, тому Юлія вирішила залишити і його. 

«Мені віддали її волонтери на перетримку, потім я спробували її прилаштувати, мені її повернули і отак вона вже в мене залишилася», — додає житомирянка.

Велика кошача родина потребує багато часу, догляду, витримки та великих затрат. Зараз дівчина шукає нових господарів наймолодшому члену родини. 

«Ось в мене є претендент ,якого потрібно терміново комусь віддавати, він дуже хороший та активний котик. Був дощ ,я почула як він квакає. Вийшла, знайшла і так він в мене вже більше місяця», — каже Юлія.

Ідея заснування свята домашнього улюбленця виникла на Міжнародному конгресі прибічників руху  захисту природи, який проходив у Флоренції  минулого століття. Тоді різні екологічні організації заявили про готовність  виховання у людей почуття відповідальності за все живе на планеті, у тому числі і за домашніх тварин. З того часу свято проводиться щороку і присвячується всім одомашненним людиною тваринам