Як проходить день співробітників Служби судової охорони

1253

Рік тому служба судової охорони приступила до роботи у Будинку правосуддя та Житомирському апеляційному суді. 

«Щоденно, незалежно від погодних умов, зранку у подвір’ї територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області проводиться розвод добових нарядів у органи системи правосуддя, які забезпечують охорону у нічний час та протягом дня» — розповів командир першого підрозділу охорони ТУ ССО у Житомирській області Василь Шатило.

Окрім фізичних навичок кожен співробітник служби судової охорони отримує юридичну та психологічну підготовку. 

Окремі об’єкти охорони мають свою специфіку, тому керівництво проводить додаткові інструктажі. Також після інструктажу працівники отримують  зброю.

За рік роботи територіальне управління служби судової охорони провели 18 конкурсів на вакантні посади та взяли на роботу 150 співробітників. За цей час правоохоронці виявили більше тисячі небезпечних предметів та не допустили, аби їх пронесли у приміщення. Під охорону взято уже більшу половину судів області. 

Місце служби – Будинок правосуддя. Тут розглядається найбільше судових справ та проходить найбільша кількість відвідувачів – до 800 осіб у звичайний період та близько 300 у період карантину. При вході вимірюють температуру, перевіряють на наявність заборонених предметів і фіксують у журналі. Кажуть, до суду намагалися пронести ножі, викрутки, газові балончики, електрошокери і навіть молотки. 

Самі ж судді охороною задоволені. Кажуть, працювати стало безпечніше.

Начальник судової адміністрації області Василь Морей зазначає –  служба створена для безпеки суду і пророкує – вже наступного року всі суду матимуть охорону.

«Така служба необхідна. Її всі чекали: суді і працівники апарату судів. Я думаю, що служба буде розвиватися і протягом наступного 21-го року усі суди області будуть взяті під охорону. Буде в судах безпека не тільки для суддів і працівників апарату суду, а й для громадян, які відвідують суд» — сказав начальник ТУ ДСА у Житомирській області Василь Морей