Відбулася перша сесія Житомирської міської ради VIII скликання

Перша сесія Житомирської міської ради восьмого скликання починається вчасно. На засіданні реєструється 39 депутатів з 42-х. Через хворобу відсутні Олександр Шевчук та Людмила Зубко. Інтрига тижня – депутат від Батьківщини Олександр Величко. За день до сесії він складає депутатський мандат на користь Сергія Пидюри.

Депутати та обраний на другий термін міський голова Сергій Сухомлин складають присягу та отримають картки для голосування. У порядку денному 10 питань. Темна конячка: особа нового секретаря. Депутати радяться і двічі беруть паузу.

З рештою, Сергій Сухомлин виносить на голосування одну єдину кандидатуру – «слугу» Віктора Клімінського

Голосувати йдуть без телефонів, аби уникнути тиску. За хвилин 30 Віктора Клімінського обирають секретарем Житомирської міської ради.   

Новий секретар – новенький у місцевому самоврядуванні. Переконаний: амбіції дозволять впоратися з роботою. 

Заступники міського голови лишаються ті ж самі. Щоправда, Світлана Ольшанська відтепер перший заступник мера Сергія Сухомлина. Бюджетну, містобудівну та комісію з питань депутатської діяльності віддають під головування депутатів «Пропозиції». Бюджетну комісію очоляє Юрій Мойсєєв, містобудівну – Микола Янушевич, Олександр Черняхович керує комісією з питань депутатської діяльності. «Європейській солідарності» віддають дві комісії – соціально-гуманітарну та житлово-комунальну. Останню очолює Геннадій Карпінський, гуманітарну – Людмила Зубко.

Наступну сесію Житомирської міської ради планують провести 22 грудня. Міський голова попри гарний настрій ділиться невтішними прогнозами.

«У нас буде не простий наступний рік. З огляду на те, який бюджет може прийняти Верховна Рада, і скільки у нас заберуть коштів. Це — небезпека, це і податок на землі залізниці, це і акцизний податок, і це пайова участь» — сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин