У селі Зарічани відкрили новий дитячий садочок

До Дня місцевого самоврядування у селі Зарічани офіційно відкрився дошкільний навчальний заклад «Джерельце». Фактично будували садочок 3 роки, хоча план розробили ще у 2016-му. Корективи внесли природні фактори. 

Саме завдяки децентралізації, каже сільський голова, громада зуміла акумулювати кошти і побудувати сучасний дитячий садочок. 

«Завдячуючи децентралізації, держава нам дала податки, які забезпечили ось реалізацію таких об’єктів. На даний проект, враховуючи усі витрати, технічно-авторський нагляд, розроблення проекту, корегування – майже 24 млн» — сказав Станишівський сільський голова Юрій Матвійчук.

На сьогодні садочок може вмістити понад півсотні дітей, одначе за потреби є змога розширитися. 

На новосілля запросили і представники районної та обласної влади.

Батьки на честь свята заклали капсулу часу для майбутніх поколінь. Сподіваються через 50 років усе стане реальним.

Хоча у садочку вже випередили час й зробили перші космічні кроки. ,

Окрім космічних технологій для роботи з дітками облаштували валеологічну ігрову лабораторію. Малеча має змогу вивчити будову тіла, познайомитися з роботою  шлунково – кишкового тракту та дослідити структуру  м’язів. У лабораторії також представлені колекції природних багатств планети. У здоровому тілі – здоровий дух. Для спортивних занять у «Джерельці» обладнали велотренажер, бігову доріжку та шведські стінки. Директорка запевняє, педагогічний склад підбирали ретельно. 

Хоча найскладніша експертиза у дошкільного закладу ще попереду. Оцінювати всі плюси і мінуси будуть самі діти