Ізраїльський художник проводить семінари, лекції та майстер-класи у дитячих лікарнях

Роботи Ханоха – унікальні: він створює картини з предметів  повсякденного вжитку та навіть із їжі, вкладаючи у кожний витвір свій сенс. Митець каже: така творчість є хорошим інструментом  подолання тривоги та стресу для родин хворих дітей та людей, які докладають зусиль для їхнього одужання. 

«У мене є дуже простий рецепт як творити. Кожен може спробувати себе у напрямку, котрим я займаюся. Я приїхав, аби допомогти дітям мистецтву творити й допомогти вчителям розвинути систему, яка б могла долучити якомога більше дітей до мистецтва. Я хочу сказати, що основною метою мого візиту є допомогти дітям навчитися щось створювати за допомогою звичайних буденних предметів, щоб вони вдома завжди могли створити свій, якийсь витвір мистецтва. Також хочу допомогти вчителям дати можливість розуміти як допомагати дітям створювати їх предмети в мистецтві» — сказав ізраїльський художник Ханох Півен.

Україну Ханох відвідав вперше, хоч має українське коріння і дуже любить борщ. 

«Перш за все хочу сказати, що мої бабуся та дідусь з Волині, тому у дитинстві, часто їв борщ. Я вперше в Україні, але ми вже мали можливість зустрітися із міським головою та домовитися про організацію повторного візиту у ваше місто. Було б чудово повернутися!» — розповів ізраїльський художник Ханох Півен.

Секретар посольства Ізраїлю в Україні теж переконана, зустріч через рік відбудеться.

Художник обрав два міста Київ та Житомир не тільки через українське коріння. Саме у цих двох містах працює «Школа Супергероїв», Ханох Півен запевняє, головне завдання художника — надихнути дітей, особливо тих, які перебувають у лікарні.

Сьогодні у Житомирі художник поділиться своєю творчістю, проведе майстер-клас для педагогів, дітей та медиків