Наслідки ожеледиці у Житомирі

Житомиряни від учора опинилися в крижаному полоні: з вечора четверга дощ і мороз перетворили вулиці міста на справжню ковзанку. Суцільний шар льоду, який вкрив вулиці обласного центру, ускладнив життя і пішоходам, і водіям. У соціальних мережах житомиряни опублікували десятки фотографій і відеозаписів, які демонструють, наскільки марними вчора були спроби подолати будь-яку звичайну відстань у місті - і пішки, і за кермом. За даними травмпунктів міста від ожеледиці постраждали з півтори сотні людей. Переломи верхніх і нижніх кінцівок, ребер, забої хребта та голови. 

«За добу звернулося 62 особи до травматологічного пункту Лікарні №1. Різні травми, було госпіталізовано до відділення травматології та ортопедії 4 чоловіка. Травми різного плану, ті, що були госпіталізовані потребують оперативного втручання. Іншим хворим надана допомога, та вони пішли на амбулаторне лікування» — повідомив директор КП «Лікарня №1» ЖМР Володимир Мордюк.

Житомирянка Лілія розповідає вчора ввечері поверталася з роботи, послизнулася та впала на бордюр. Жінка каже, шокована, бо ніхто з перехожих не проявив людяність та не допоміг піднятися.

Пані Надія вже годину сидить у черзі аби потрапити до травматолога. Вранці йшла в поліклініку, впала та забила плече.

У 2-й міській лікарні імені Віктора Павлусенка теж констатують кількість пацієнтів травмпункту зросла. 

«За добу 35 і з них 15 у зв’язку з падінням на вулиці. Переважно забої» — сказав завідувач травматологічного відділення Житомирської 2-ї міської лікарні імені Віктора Павлусенка Максим Кухарук.

У міській раді кажуть, техніка працює, а люди падають, бо зима.

Управління транспорту звітує:  розпочали підсипати дороги та тротуари ще вчора по обіді, працювали цілу ніч. 

Житомирянам натомість довелося добиралися додому довше, ніж зазвичай. Падали й ковзалися на слизьких тротуарах.

Лікарі у свою чергу просять містян без зайвої необхідності під час ожеледиці не виходити на вулицю.

Тим часом льодовиковий період у Житомирі протримається до середини наступного тижня