Мати загиблого військовослужбовця передала його речі до музею

Три роки в Житомирському військовому інституту імені Сергія Корольова діє музей мілітарної історії краю. Наразі тут представлені чотири експозиції присвячені історії навчального закладу, військовій історії та космосу. Лише минулого року музей оглянули понад п’ять з половиною тисяч осіб, каже його керівник Юрій Ткачук.

Окремою експозицією є частина присвячена АТО та ООС на Сході нашої держави. В музеї представлені фрагменти зброї, гільзи, нагороди військовослужбовців та речі, які пережили з бійцями найтрагічніші моменти. 

Багато речей для експозиції передали рідні загиблих бійців. Мати загиблого військового Олексія Золіна  принесла у музей його речі, аби пам'ять про сина-захисника жила вічно. 

«Ці речі тут більш потрібні будуть. Тут пам'ять зберігається наших дітей. Більше людей будуть мати змогу побачити та оцінити те, що відбувається у нашій країні. Я думаю, що треба, щоб діти пам’ятали, а пам'ять зберігається тоді, коли вони будуть ходити сюди і бачити» — сказала мама військового загиблого на Сході Олена Золіна.

Патріотичне виховання підростаючого покоління, а особливо майбутніх офіцерів одне з основних завдань діяльності музею Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова. Курсанти з першого курсу приходять до музею для вивчення історії інституту та України.

Цьогоріч кількість відвідувачів зменшилася, завадила світова пандемія, однак патріотичну роботу музей не припиняє