У ГУ ДПС у Житомирській області розповіли про пільги підприємцям під час карантину

594

Головне управління державної податкової служби у Житомирській області інформує про важливі закони для платників податків. Зокрема, це підтримка підприємців під час карантину.

«З 10 грудня набрали чинності три важливих законодавчих акту для підтримки бізнесу під час карантину. Закон №1071 регламентує виплати 8-ми тисяч гривень допомоги. Закон №1017 регламентує відстрочення РРО на один рік для ФОП. Закон №1072 – податкові пільги для бізнесу» — повідомив перший заступник начальника ГУ ДПС у Житомирській області Володимир Шелест.

Податківці ж наголошують – додаткові пільги для бізнесу підтримають підприємців під час карантину. Зокрема, платників єдиного податку І групи звільнять від його сплати за грудень цього року та з січня по травень наступного року.

Податківці наголошують, у період карантину змінюють максимальний поріг суми податкового боргу.

Аби таке відстрочення відбулося необхідно звернутися із заявою до контролюючого органу або заповнити її у електронному кабінеті платника податків. В такому випадку, відсотки за борг не нараховуватимуться. Штрафні санкції і пеня за умови сплати основної суми боргу, що виник з листопада 20 року та сплати усіх поточних зобов’язань протягом шести місяців – будуть списані. Однак, є певні виключення. 

Якщо ж таким платникам теж потрібне відстрочення – необхідно написати заяву. Однак, обов’язково зазначити суму боргу, яку планують сплатити за півроку. Контролюючі органи щоденно здійснюють моніторинг про погашення боргу таким платником. Після штрафні санкції і пеня списуються. Усіх категорій платників стосується і списання боргу. 

Таке списання здійснюватиме центральний орган ДПС автоматично. Не підпадають під цю категорію особи – банкрути, а також митні платежі. Податківці сподіваються така система допоможе бізнесу