Поліція Житомирщини пропонує в рамках програми «Безпечне місто» встановити у Житомирі 150 відеокамер

Поліція Житомирщини презентувала проєкт «Безпечна громада». У поліції переконані розкриття кримінальних правопорушень на пряму пов’язане з кількістю камер спостереження. Наразі в області 537 камер, у Житомирі 265. Дві третини з них в автоматичному режимі передають інформацію Ситуаційному центру ГУНП. 

«Однією із цікавих функцій є можливість розпізнавання скупчень людей, це дозволяє оперативно виявляти надзвичайні події або спонтанні зібрання, та належним чином реагувати на них. В службовій діяльності поліції спрямованої на розкриття злочинів, в першу чергу, скоєних в громадських місцях» — повідомив начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

Правоохоронці кажуть, Житомиру потрібно ще 150 камер. 

На закупівлю, встановлення та технічну підтримку 150 камер потрібно майже 7 мільйонів гривень. 

Найбільше повезло мікрорайону Малікова, у рамках проєкту «Бюджет участі», минулого року там встановили 50 камер вартістю у 1.5 мільйони гривень. 

Директор КП «Міський інформаційний центр» Олександр Климчук запевняє, камери дисциплінують людей. 

Встановлення камер — це не єдиний метод впровадження безпеки, міський голова ділиться планами, в наступному році планують роботу інспекторів з паркування та впровадити автофіксацію.

Очільник області в свою чергу пообіцяв ініціювати впровадження державних програм по фінансуванню подібних проєктів та закликав об’єднані територіальні громади приєднуватися до ініціативи Національної поліції