У Житомирі нагородили лауреатів спортивного року 2020

1276

Сьогодні нагородили лауреатів щорічного обласного конкурсу. Кращі спортсмени, тренери, спортивна слава області, сильні духом та сенсація року отримувала обласні відзнаки.

Нагородили спортсменів та тренерів у 9-ти номінаціях. Юлія Єлістратова отримала нагороду у номінації краща спортсменка року.  У 2020 славетна землячка виборола два перші місця на чемпіонаті України з триатлону на спринтерській та олімпійській дистанціях. За відзнакою Юлія прийшла з сином Артемом, каже він теж привчається до спорту, найбільше полюбляє біг. 

Юлія ділиться спортивними планами, завдання номер 1 — Олімпійські ігри. 

«Це звісно ж олімпійські ігри, які завжди є головними змаганнями чотириріччя. Однак, я також, ставлю собі і інші цілі, важливими є Чемпіонати Європи. Трошки, через пандемію складніше, тому що не завжди відомо коли відбудуться змагання, які саме з них відбудуться, але головне — мати мотивацію» — розповіла Чемпіонка України з триатлону 2020 Юлія Єлістратова.

Нагороду «За відданість справі філантроп» отримав заслужений тренер України з армспорту , тренер вищої категорії Житомирської обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю Геннадій Данюк. Тренер вже виховав Заслуженого майстра спорту, сім майстрів спорту Міжнародного класу та 16 майстрів спорту. Попри відсутність цьогорічних змагань Європейського та світового рівня, команда достойно виступила на всеукраїнських змаганнях.

«Сенсація року» — Анна Сезько. Спортсменка зайняла 2-ге місце на чемпіонаті Європи з боксу серед жінок-молоді. Зараз дівчину називають Поліською амазонкою