Психологічна травма через присутність журналістів: підозрюваний у вбивстві відмовився від дачі показів

16 лютого 2019 року Алла Куценко втратила одразу двох найближчих людей — 41-річну доньку та 21-річну онуку. За даними слідства їх жорстоко вбив гвоздодером 26-річний чоловік Василь Подорожній — колишній хлопець убитої Анжеліки.   

«Гвоздодером він проломив черепа дочці, а потім дорізав Анжеліку, перебив їй кадик, заніс в хату, а там вже наніс 13 ножових поранень у горло» — розвовідає мати та бабуся загиблих Алла Куценко.

Спершу Василь зізнався у скоєному, однак згодом почав доводити протилежне. 

«У підготовчому судовому засіданні він відмовився від своїх попередніх показів і на даний час провину не визнає» — повідомила прокурор відділу Житомирської обласної прокуратури Олена Бондарчук.

«На першому суді він звичайно визнав свою провину, а вже далі підказки йдуть і він вже відмовляється від своїх слів, що він таке зробив» — сказала мати та бабуся загиблих Алла Куценко.

«Ну так, на досудовому слідстві він визнавав свою провину, зараз він не визнає, на скільки я знаю, а сьогодні побачим» — повідомив захисник підозрюваного Валерій Горячих.

За словами прокурора обвинувачення понад 40 експертиз вказують на причетність до вбивства саме Василя Подорожнього. У цьому впевнена і Алла Куценко – мама та бабуся жертв, за її словами, незадовго до своєї смерті онука скаржилася, Василь неодноразово бив її та знущався.   

«Сусіди все бачили. Експертизи свідчать про величезну наявність крові на одязі обвинуваченого, він був затриманий в тому самому одязі через кілька днів» — сказала прокурор відділу Житомирської обласної прокуратури Олена Бондарук.

Цього разу судове засідання знову перенесли вже на 11 березня, підозрюваний заявив, що нібито отримав психологічну травму через присутність журналістів. Таку заяву озвучив після порад зі своїм адвокатом. 

«Сьогодні ми мали, проте у зв’язку з тим, що були присутні журналісти він зазначив, що у нього психологічна травма і на сьогоднішній день він відмовився давати покази» — сказала прокурор відділу Житомирської обласної прокуратури Олена Бондарук.

Суд задовольнив клопотання підозрюваного і журналісти вийшли з зали судових засідань. підозрюваний все одо відмовився від дачі показань. Про що свідчить аудіо-запис, який надала журналістам родичка загиблих.  

Родичі жертв сподіваються на справедливий вирок