Голова Житомирської ОДА розповів про тарифи та субсидії

699

Тарифи на газ та електроенергію зростають. З нового року українці вийшли з протестами та так звані «тарифні майдани». Від учора Уряд все ж знизив ціну на газ для населення на 30%. Держава також пропонує скористатися субсидією, яка з жовтня минулого  року монетизована. 

«220 тисяч сімей на Житомирщині скористалися субсидією. Це — більше мільярда гривень» — повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Також деякі категорії населення мають пільги на комірне. 

«Це учасники АТО/ООС, це чорнобильці. При чому, ці знижки складають від 50% до 100%. Понад 380 жителів нашої області мають такі пільги» — додав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Маючи відповідні пільги на електрику, багато людей після подорожчання газу і децентралізації опалення вклали кошти в системи електроопалення. Підвищення цін застало їх у розпал опалювального сезону, тобто, перейти на інший вид палива швидко не вийде, а тим часом рахунок за електрику здорожчав в рази.

Вартість електроенергїі для населення сьогодні 1.68 грн, натомість державні атомні станції продають її за 40-60 копійок за кВт. Голова облдержадміністрації доповідає, питання піднімали на президії обласної ради, обговорювали під час протестів, Віталій Бунечко вбачає у цьому можливі порушення розрахунків тарифу.  

Сам Віталій Бунечко хоч і має статус учасником АТО/ООС —пільгами не користується. 

Домогосподарства, які раніше не користувались субсидіями, але зростання витрат на комуналку відтепер для них не по кишені, можуть звернутися за оформленням субсидії.

В області наголошують управління праці та соціального захисту населення  працюватимуть у звичному режимі, на оформлення субсидій реорганізація райдержадміністрацій не впливатиме