Актори драмтеатру створили театралізоване дійство зачитання Акту Злуки через історичні постаті

Іван Огієнко, Леся Українка, Тарас Шевченко та Іван Франко вирішили сьогодні нагадати житомирянам про важливість єдності. Актори Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. Івана Кочерги в образі видатних діячів України створили театралізоване дійство зачитання Акту Злуки та через історичні постаті озвучили основні настанови українському народові.

Посадовці від вистави у захваті, кажуть у планах більш масштабні проєкти безпосередньо на Батьківщині Лесі Українки та Івана Огієнка. Цьогоріч зважають на пандемію, але у цей день вважають за доцільне бути глядачем.

«Я розумію, що є певні застереження, але це велике свято, воно було проведено із дотриманням усіх норм. Ми повинні його вшанувати» — сказав заступник голови Житомирської ОДА Юрій Оханський.

День Соборності на думку голови обласної ради – це ще одна нагода нагадати суспільству важливість та необхідність возз’єднання всіх українських територій 

«Мрію і ми всі мріємо, щоб Україна возз’єдналася з тією територією, яку на превеликий жаль у нас окупувала Російська Федерація» — додав заступник голови Житомирської ОДА Юрій Оханський.

Подарований українцям більш як сторіччя тому Акт Злуки сьогодні набув нового звучання