Податківці проінформували про списання податкового боргу для платників податків

528

З 10 грудня минулого року набрали чинності зміни в законі, щодо соціальної підтримки платників податків під час карантину. Зокрема, у цей період списуватимуть податковий борг.  

«Даним законом було передбачено списання незначних сум податкового боргу. Основною умовою списання даного податкового боргу платника податків було: сукупний розмір боргу за усіма податками і зборами не перевищував 3060 гривень. За оперативними даними ДПС України у Житомирській області даній категорії платників податків було списано 25 млн гривень і кількість таких платників податків становила 89 тисяч» — розповів перший заступник начальника ГУ ДПС у Житомирській області Володимир Шелест.

У автоматичному режимі податковий борг списали ще минулоріч, 21 грудня. Однак, є категорії платників, які у цю когорту не підпадають.

Податківці інформують – таке списання одноразове та одночасне для усіх платників при умовах зазначених у законі.

Податківці наголошують – задля безпеки в умовах пандемії знайти усю інформацію можна на офіційних інтернет порталах.

Процедура списання боргу з ЄСВ триває досі. Аби отримати прощення податкового боргу необхідно звернутися за телефоном 0412 47 28 25, або ж безпосередньо у центри обслуговування платників податків Житомирщини