Зміни у 2021 році щодо спрямування сплати податків до ОТГ

620

Завершення реформи децентралізації призвело до зменшення кількості районів. Відповідно створили і нові бюджетні рахунки.

Аби забезпечити якісне виконання цих функції органи місцевого самоврядування мають створити фінансовий орган, який виконуватиме усі функції пов’язані із коштами. Враховуючи такі зміни – робота податкової теж реформується.

«Для цього вже в січні цього року налагоджена взаємодія з фінансовими органами ОТГ в частині електронного обміну інформацією фінансові органи від нас отримали листи, отримали покрокову інструкцію щодо перегляду надходжень в розрізі юридичних осіб. Всі фінансові органи вже нам підтвердили, що мають доступ до електронного кабінету і мають можливість перегляди цю інформацію» — розповіла заступниця начальника ГУ ДПС у Житомирській області Ірина Свєтяш.

Деякі платники сплатили податок за старими рахунками. Проте податківці запевняють - хвилюватися не варто. Найближчим часом кошти надійдуть вже на нові бюджетні рахунки.

Діджиталізація податкової триває, тому за консультацією можна звертатися у Viber, Telegram та Sender. Також діє гаряча лінія 413 – 882. Можна звертатися і до Центрів обслуговування платників наживо.

Окрім зміни у картках особових рахунків, звітність теж має свої нюанси. Зокрема, через скорочення кількості районів у платників відтепер нові контролюючі органи. 

Для посадових або ж уповноважених осіб місцевого фінансового органу усі покрокові інструкції є у приватній частині електронного кабінету. Податківці запевняють – кожен платіж у безпеці