Депутати міської ради оглянули об’єкти водоканалу

Депутати Житомирської міської ради, провели виїзне засідання комісії житлово-комунального господарства. Оглянули об’єкти, які будує та реконструює водоканал, за кредитні кошти Світового банку та грантові від уряду Словенії. Перший об’єкт — очисні споруди води їх будують з нуля, вартує він у межах 14 мільйонів доларів. 

Реконструкція головної каналізаційної насосної станції проводиться виключно за грантові гроші, майже 3 мільйони євро підприємство отримало ще наприкінці 2019 року.  

У структурі тарифу на воду левову частку тарифу традиційно складає оплата праці та електроенергія. Однак, у квитанції на воду п’ята частина – це обслуговування кредитних зобов’язань.

«Вони є прозорі, вони контролюються різними органами, але в першу чергу це національний регулятор. Наш тариф складається з різних складових, в які входять в першу чергу заробітна плата, електрична енергія та великий сегмент є на інвестиції, частину з яких ми віддаємо на погашення обслуговування кредиту Світового банку» — сказав директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Директор підприємства членам виїзної комісії пообіцяв вже за рік влітку вода з кранів почне нагадувати питну