Пацієнти та лікарі онкодиспансеру розповіли життєві історії

1192

Щоденно у кожному відділенні Житомирського обласного онкодиспансеру відбувається понад 10 оперативних втручань, опромінення хворих, хіміотерапія та  інших маніпуляцій. Не втрачає оптимізму й чекає на операцію Неля, мама 3-х діток, жінці місяць тому встановили діагноз. 

«Страшно, бо сьогодні операція. Налаштована класно» — каже Неля Бунковська.

Онкогінеколог Тарас Волков практикує вже 18 років.  Хірург зізнається, іноді навіть у здавалося би патових ситуаціях стаються дива. 

«Іноді приходить людина із 4-ю стадією захворювання і розумієш, що по великому рахунку це безвихідь, але потім пацієнтка приїжджає 3, 5, 10 років. І ти тішиш себе, що так гарно вийшло» — розповів медичний директор Житомирського обласного онкодиспансеру Тарас Волков.

Нелі Бунковській діагноз встановили випадково, але вчасно, на першій стадії. Жінка радить частіше проходити профілактику та обстеження. 

«Хворію я недовго, можливо з півроку. Вирішили прийняти лікування. Другий день після операції, але слава Богу, з Божою поміччю все переможемо» — розповіла Неля Бунковська.

Прийняти діагноз, кажуть пацієнти онкодиспансеру, напочатку  психологічно важко, проте  позитив у думках допомагає боротися: у сусідньому відділенні тезка вже чекає на виписку. Вперше про діагноз дізналася півроку тому.  

Онкохірург Ігор Белей розповідає, за час лікування пацієнт і лікар стають близькими,  на консультації можуть записуватися ще вдосвіта.  

«Живуть вони зі мною коли прооперовані, майже все вони мені про себе розповідають» — сказав онкохірург вищої категорії Ігор Белей.

Ігор Белей переконаний, стреси та нерви – причина всіх складних хвороб.

Успішно лікується й Надія, про онкозахворювання вона дізналася 8 років тому, цьогоріч довелося провести оперативне втручання. Після операції минув тиждень, жінка позитивно налаштована та поспішає додому.  

Лікарі онкологи переконані — боятися онкодиспансеру не варто, вчасна діагностика та лікування дозволяють пацієнтам повноцінно жити. Не втрачати надію, не гаяти час та довіряти лікарям – основні складові, які допомагають осилити недугу і рухатись далі