У підприємства «Еко Захист – Україна» хочуть забрати приміщення

Люмінесцентні лампи, відпрацьовані натфопродукти, шини, батарейки, тари з-під пестицидів та агрохімікатів і медичні відходи – усе це утилізує «Еко Захист – Україна». Однак тепер у підприємства виникли проблеми. 

«Орендуємо приміщення у Держмайно, балансоутримувач МВД. МВД не продовжує нам оренду в зв’язку з тим, що наче б то для особистих потреб. На підприємстві працює більше 25-ти чоловік, у яких сім’ї, діти… Та й великі вже кошти були вкладені у підприємство. Хотілося б працювати, допомагати державі» — сказав директор ТОВ «Еко Захист – Україна» Юрій Колесник.

У час всесвітньої пандемії «Еко захист – Україна» утилізує і медичні відходи – це маски, халати та інше медичне сміття.

На підприємстві кажуть,  немає й активної співпраці з місцевими підприємствами та установами. Мовляв, у інших містах ціна на переробку дешевша. Однак, на виробництві не розуміють, як вони змогли так здешевити складну роботу.

На підприємстві працює понад 20 людей. Кажуть, усе роблять як потрібно – за стандартами.

Виробничі можливості дозволяють зменшити масу відходів до 10-20 відсотків. Відповідно і попіл абсолютно не шкодить навколишньому середовищу. Окрім цього, виробництво може забезпечувати гарячою водою, як мінімум один мікрорайон міста. Це економія для міста. А от чому підприємству не дають працювати – не зрозуміло.

На підприємстві кажуть – обладнали цех усім необхідним. Окрім того, немає навіть диму від переробки. Для цього стоять спеціальні фільтри – спочатку усе гаситься сухим вапном, а вже потім вугільними фільтрами. Екологи теж на стороні «Еко Захисту».

Чи вдасться відстояти «Еко Захист» невідомо. Однак, якщо його не стане – тонни шкідливих небезпечних відходів знову опинятимуться на сміттєзвалищах та полігонах