Як відбувається прибирання снігу у Житомирі та області

В ніч проти понеділка у місті, за словами заступника мера Олександра Шевчука, працювало 11 снігоприбиральних машин. Від ранку робочого тижня у Житомирі працює 27 одиниць техніки та понад півтори сотні людей.

«Одночасно неможливо розчистити все місто. Технічно, щоб розчистити дороги міста потрібно від 4-х до 6-ти годин» — повідомив заступник міського голови Житомира Олександр Шевчук.

Заступник міського голови каже, комунальні служби працюють у посиленому режимі.   

У цілодобовому посиленому режимі працює й служба автомобільних доріг в області. 

«На даний час працює 60 одиниць спецтехніки та 55 працівників» — сказала фахівець по роботі з громадськістю в САД Світлана Чернях-Кондрацька.

Синоптики попереджають, циклон продовжить лютувати Житомирщиною до середини місяця. А погодні умови погіршуватимуться в найближчі дні 9, 10 та 11 лютого.   

В ніч на 9 лютого на дороги вийде найбільша кількість прибиральної техніки. Заступник мера Олександр Шевчук зауважив, якщо ситуація стане неконтрольованою, для прибирання снігу додатково залучать спецтехніку приватних підприємств.  

Натомість синоптики не роблять оптимістичних прогнозів, вже 11 лютого ситуація стане гіршою. 

«Ускладнення погодних умов очікуємо 11 лютого, коли сніг перейде в мокрий сніг, очікуємо ожеледь. Температура вночі буде мінусовою, а вже зранку може бути до +2» — розповіла завідувач сектором метеорологічних прогнозів Іраїда Єленевська.

Житомиром й досі можуть пересуватися вантажівки, натомість на дорогах міжнародного значення вже встановили заборону на рух великогабаритного транспорту.

«Поки патрульна поліція в’їзди в місто вантажівок не обмежує» — сказав заступник міського голови Житомира Олександр Шевчук.

«Ми з 12 години обмежили рух М06 та М07 для вантажного транспорту» — додала фахівець по роботі з громадськістю в САД Світлана Чернях-Кондрацька.

Складнощі під час очищення доріг від снігу виникають і через автомобілі, які водії залишають на узбіччі