У Харитонівці горів дитсадок: вдалося уникнути жертв

Щоденно об 11:00 діти садочку "Перлинка" виходять на прогулянку, тож і у цей час малеча гралася на вулиці й навіть злякатися не встигла.

«Ми вийшли з дітьми на прогулянку і коли повернулися, відкрили двері і побачили, що із спальні просто валить дим. Все, тоді я вже не запустила дітей» — розповідає вихователька садочку Наталя Шомко.

Мама 4-річної Аріни згадує телефонний дзвінок із садочка. 

«Мені подзвонили, ну й яка перша думка?: «Діти в садочку». То я дуже злякалася, а діти навіть не зрозуміли, що сталося» — згадує мама дитини Надія Леонтєва.

Вихователька та директор спочатку самотужки боролися з вогнем. 

«Ми почали використовувати наші вогнегасники, але так як потрапив кисень і вогонь став більший, ми вже нічого зробити з цим не могли» — розповіла директорка садочку Тетяна Башинська.

«Ми вже замовили експертизу, яка скаже точно чому сталася пожежа» — повідомила голова сільської ради Харитонівки Зінаїда Зубленко.

Будівлю, де знаходився садочок побудували щонайменше 50 років тому. Однак нещодавно там провели капітальний ремонт.

«Ремонти були нові, гарні відремонтовані приміщення. Дітям дуже подобалося» — сказала директорка садочку Тетяна Башинська.

«У нас є залишки у бюджеті з 2020 року і ми ось будемо проводити сесію і як тільки проведуть експертизу, зразу будемо розпочинати ремонт» — додала голова сільської ради Харитонівки Зінаїда Зубленко.

Учні школи, котра має спільний дах із садочком, вчитимуться далі. А поки у дитячому садочку не зроблять ремонт, діти будуть перебувати вдома, в окремих випадках батькам пропонують возити малечу до  Коростишева, до сусіднього дошкільного закладу.

«Якщо є така необхідність, що дитину потрібно відвезти в дитсадок, то будемо вести перемовини з міським головою Коростишева, щоб діти ходили в місто» — каже голова сільської ради Харитонівки Зінаїда Зубленко.

Пожежної сигналізації, чи системи автоматичного пожежогасіння у дошкільному закладі немає