Юний Житомирський скрипаль підкорює світ

Вадим Періг закохався у скрипку змалечку. Сьогодні у свої 15 – він навчається мистецтву музики у спеціалізованій школі «Ієгуді Менухіна» Лондона. Головна умова прийому до цієї школи — володіння на високому рівні принаймні одним музичним інструментом.

«Я шукав вчителя, я не цілеспрямовано хотів поїхати в Англію і вже як я знайшов вчителя, виявилося, що вона викладає в Англії, тому я вступив в школу» — розповів скрипаль Вадим Періг.

Сам Вадим зізнається, скрипалем став випадково. 

«Мене завела мама в музичну школу і я там чисто випадково обрав скрипку, пізніше мені сподобалося грати» — каже скрипаль Вадим Періг.

Навчання в Лондоні коштує близько 42 тис. фунтів на рік. Таких грошей у батьків не було, однак Вадиму пощастило і відразу після прослуховування в школі, керівництво самостійно знайшло мецената для юнака. Загалом у школі навчається близько вісімдесяти учнів у віці від 8 до 18 років.

«Навчання мені оплачує спонсор, але я його особисто не знаю» — розповів скрипаль Вадим Періг.

Мама Вадима розповідає, навіть не думала, що син поєднає своє життя з музикою. 

«Коли ми привели його в музичну школу, він співав лише дві ноти» — сказала мама скрипаля Світлана Періг.

Перша вчителька Вадима — Валентина Стецюк, саме їй вдалося розгледіти талант у хлопчині.

Після навчання у житомирській музичній школі, Вадим розпочав навчання у Київській спеціалізованій школі-інтернат. 

Мама Вадима розповідає, в Лондонській школі суворий контроль, тож за сина не хвилюються так як на початку навчання. Підйом о 7-й ранку вже о 9:30 розпочинаються заняття, а закінчуються о пів на сьому. Батьки знають фактично кожен крок.  

Окрім цього, акцент в навчанні робиться не тільки на розвиток музичних навичок і талантів, у школі викладають й академічні дисципліни. 

Через пандемію  Вадим навчається дистанційно, каже об’єм роботи не змінився, окрім цього з усіма учнями займаються індивідуально. Практикують і концертну діяльність