На Житомирщині завершилася програма з підготовки психологів за стандартами НАТО та ЄС

Програма з підготовки психологів за стандартами НАТО та ЄС з учасниками бойових дій тривала упродовж  2-х років. 

В 2014 році в Україні створили  Центр неврологічної допомоги і психологічної реабілітації ветеранів російсько-української війни. Проте підготовки до прийому такої великої кількості військових виявилось недостатньо. Держава не справлялася, тому було прийнято рішення шукати допомоги закордоном. 

Угоду про проведення програми  підписали між МЗС Республіки Польщі, 23-ім Військово-медичним шпиталем міста Льондек-Здруй та Госпіталем ветеранів війни. Данна програма є першою в Україні. 

«Ми дякуємо нашим польським колегам за те, що вони підтримують нас у війні проти Російської Федерації, як і той вагомий внесок робить Республіка Польща» — сказав голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

До програми залучили 12 практикуючих психологів з військових частин, шпиталів і центрів реабілітації Житомирської та Вінницької областей, вони упродовж 2-х років навчались та працювали в шпиталі польського міста Льондек-Здруй. Програма включала в себе лекції з клінічної діагностики, теорії психотерапії, майстер-класи, стажування, онлайн-консультації, практичні консультації та супервізії. 

Найголовнішим досягненням програми стало те, що за період дворічної роботи з учасниками бойових дій, випадки суїцидів були відсутні