Той, хто дарував радість, потребує допомоги: захворів лялькар Сергій Соловйов

Роками лялькар Сергій Соловйов на головній пішохідній вулиці міста дарує перехожим радість дитинства. Він — житомирська легенда, засновник Театру ляльок «Комплімент». Неодноразово лялькар перемагав на Всеукраїнських фестивалях вуличного мистецтва. Його маріонеток песика Мультика та музиканта Фіму, знає уся країна. Однак професія лялькаря після довгих років виступів дала про себе знати. Тож сьогодні Сергій потребує допомоги. 

«Одного разу вночі прокинувся від болю і втратив від болю свідомість» — каже житомирський лялькар Сергій Соловйов.

Після обстежень лікарі озвучили діагноз: ураження хребта та правої руки.

«Звело шию, думаю, ну за 2-3 дні пройде, а воно не проходить і не проходить, потім біль почав віддавати в шию та руку» — додав житомирський лялькар Сергій Соловйов.

Руки лялькаря оживляють персонажі.  

«Права рука почала слабшати і досі я не відчуваю пальців, ну й вона слабенька, важче чашки я підняти не можу. Та й я б вже з мультиком і собачкою вийшов, для мене це задоволення, але фізично це поки неможливо» — розповів житомирський лялькар Сергій Соловйов.

Після довгих вагань лялькар наважився написати про свою хворобу у соцмережі. Фінансово справлятися із проблемою ставало дедалі важче.  

Лялькар вражений підтримкою своїх прихильників,  окрім фінансової підтримки, каже Сергій, люди допомагають порадами або контактами спеціалістів та просто морально його підтримують. 

Через хворобу Сергію довелось відкласти вуличні виступи. Однак, і у недузі митець знайшов позитив: цей час пішов на переосмислення та оптимізацію творчості.

Лялькар упевнений, скоро він знову зможе виступати на головній пішохідній вулиці міста і вже готує для містян новинку. 

Також лялькар упевнений, щоб не сталося, своїх персонажів, котрі так полюбилися глядачеві, ніколи не полишить.    

Реквізити для допомоги Сергію Соловйову: 5168745015760694 (Приватбанк)