Нова спортзала за 16 мільйонів у ЗОШ №10 м. Житомира протікає та вкривається тріщинами

Директор школи №10 міста Житомира бідкається. Спортивна зала, яку будували майже 4 роки та  помпезно відкрили у вересні минулого року, зараз просто розвалюється. Частина стіни, яка з’єднує залу зі школою, виявилася не утепленою і покрилася цвіллю. Між плитами, на стелі утворюється конденсат, який капає на підлогу. На стінах з’явилися тріщини. Але найголовніша проблема з якою зіткнулися у школі — це система опалення та вентиляції. 

Через те, що повноцінно не працювала система опалення в спортивній залі, у лютому під час морозів розмерзся теплообмінник, у результаті затопило класи. Директор школи переконаний, проект  був непродуманий. 

Замовником робіт є управління капітального будівництва Житомирської міської ради. Останні стоять на своєму: теплоообмінник розмерзся тому, що тепло подавали з порушенням норм.   

За словами В’ячеслава Глазунова – у ситуації винна сама школа, мовляв, технічне завдання було некоректним

Походження тріщин на стінах нової спортзали в УКБ пояснити не можуть, натомість переконані – недоліки виправить підрядник. 

Щоправда, скільки на капремонт та реконструкцію нової спортзали потрібно буде додаткових коштів – наразі невідомо.

«Зараз вони мають напрацювати, проектний інститут з організацією, яка нас обслуговує спільне бачення, як це змінити. Буде відповідна сума, ми будемо йти з нею на сесію міської ради, на депутатські комісії, і просити кошти. Тому, що витратити 16 мільйонів на будівництво шикарної споруди, а вона, по великому рахунку не функціонує, і не працює, як слід, а навпаки є небезпечна для дітей — це нонсенс» — сказав директор ЗОШ №10 м. Житомира Олександр Величко