У Житомирі розробили новий мобільний додаток з доповненою реальністю MobileAR

Інжинірингова школа при Поліському національному університеті – це осередок інженерної творчості, де студенти та молоді вчені можуть розвивати свої інноваційні ідеї. Головна мета – створювати високотехнологічні продукти світового рівня. Саме таким є мобільний додаток MobileAR, розроблений командою студентів Custom World.

«Наразі ми є площадкою для створення стартапів, для підтримки ідей молодих інноваторів, інженерів, фахівців, які хочуть створювати цікаві проєкти і продукти, фактично, світового рівня» — розповіла керівник лабораторії інжинірингової школи «Noosphere» Катерина Молодецька.

Над створенням мобільного додатку MobileAR, який є одним із останніх розробок школи, працювало 3-е осіб протягом декількох тижнів. З його допомогою можна розглядати у 3D-форматі об’єкти за допомогою спеціальних картинок-маяків та взаємодіяти з ними. Нині підготовлено 7 таких зображень, але надалі колекція буде поповнюватися. 

Розробники зізнаються, що ідея для такого додатку з’явилась  у команди, коли вона працювала над створенням інтерактивної пісочниці з доповненою реальністю. Після доопрацювання, MobileAR буде доступний у 2 версіях: безкоштовній та платній.  

Інжинірингова школа при Поліському національному університеті за роки існування розробила багато корисних та цікавих проєктів і не планують зупинятися. Зараз команда працює й над іншими високотехнологічними продуктами і запрошує усіх долучатися чи реалізувати власні ідеї. 

Команда творців сподівається, що MobileAR буде використовуватися з освітньою метою, аби за допомогою візуалізації показати складні явища, які вивчають на уроках астрономії, фізики, хімії