Рецепт українського борщу надрукували в найвідомішій газеті світу

788

Рецепт борщу з українського села Борщів надрукували на сторінках найвідомішої газети світу New York Times. Його автор – 77 – річна Ольга Габро відтепер не просто місцева знаменитість, а всесвітньо відома кулінарка, на її борщ з’їжджаються щодня з усіх куточків України та світу.

«Ось бач, баба варить борщ, зажарюю саме. Приїхало двоє дівчат ще восени, вони підходять: «Ви Габро?», кажу я. Кажуть, що вони від американської газети і треба розказати чого Борщів, як село пішло наше, а я й розказую: колись моя мама мені розказувала, що як були куркулі і як їх розкуркулювали люди втікали, вони знущалися з людей, а кругом колись були ліса, бори були, і люди туди втікали, ховалися в ямах, а їсти не було що, вони шукали якесь зілля і варили борщ, а вже потім назвали село Борщів, бо вони вижили за рахунок цього борщу» — каже жителька села Борщів Ольга Габро.

Щойно авторка культової української страви стала відомою, від шанувальників – відбою немає. 

«Без чогось 2 дня, приїжджає друга партія (журналістів - прим.). Трясця вашій матері, кажу не буду варити, йдіть звідси, але знов розпалюю плиту і варю, за день два борщі» —каже жителька села Борщів Ольга Габро.

Усі овочеві складові борщу з городу бабусі Олі.  

Всім молодицям бабуся Оля радить неодмінно навчитися готувати головну українську страву, аби не було потім соромно перед свекрухою.

У Борщеві без борщу проходять тільки весілля, а от починається життя тут і закінчується тільки борщем.

Відома бабуся каже, основний смак страві дають не інгредієнти, готувати потрібно з душею.

Усі 4 сини Ольги Петрівни знають сімейний рецепт борщу. У свої 77 років Ольга Петрівна вже 7 разів  бабуся та один раз прабабуся