Мобільна бригада почала вакцинувати медиків Бердичева

764

У Бердичеві розпочали вакцинувати від COVID-19, для цього у місто сьогодні приїхала спеціально навчена мобільна бригада. У першу половину дня більше трьох десятків медиків отримали щеплення, всього за цю добу планують вакцинувати ще понад 70 медпрацівників. Окрім сімейних лікарів та медичних сестер до міської лікарні приходять ще й з військового госпіталю. Вже завтра мобільна бригада почне вакцинацію у Ружинській лікарні.

«Ми закінчили навчання у Житомирі, сьогодні почали щеплювати медиків Бердичівської міської лікарні, які працюють з хворими на COVID-19» — повідомила сестра медична кабінету щеплень Ірина Бондар.

Наразі в опорній лікарні Бердичева розгорнуто 303 ліжка для лікування пацієнтів хворих на COVID-19, з них вже майже 200 зайнято. Також щоденно понад 60% пацієнтів потребують кисневої підтримки, однак завдяки дотриманням карантинних норм лікарі почали відмічати зниження захворюваності серед медичного персоналу.   

«У нас розгорнуто 7 бригад, які складаються з 12 людей. У нас лікарі перекваліфіковані на надання допомоги і хірурги, і ортопеди, і кардіологи, неврологи. Серед тих, які безпосередньо надають допомогу ковідним пацієнтам, хворих майже немає» — розповіла заступник медичного директора КНП «БМЛ» Олег Марченко.

Вакцинуються як і зовсім молоді лікарі, так, і медики поважного віку. Кажуть, жодного разу не вагалися у рішенні. 

«Вакцина це вже шанс легше перенести ковід. Ми лікарі, показуємо приклад іншим людям. Робити вакцину треба, безумовно» — повідомив сімейний лікар Володимир Складанюк.

«Я думаю що немає такої вакцина, яка б перевищувала ризик захворювання, тому в мене не було таких питань, щоб не вакцинуватися» — додала лікар ЛФК Тетяна Ліскова.

До вакцинування доєднується і військовий госпіталь, головний лікар закладу наголошує, невакцинований медик прирівнюється військовому без бронежилета на війні. 

«У медичної спільноти має бути чітке розуміння, що це є наш захист в даній ситуації. Я як виступав перед своїми співробітниками, я їм просто навів приклад: якщо боєць йде в атаку, в бронежилеті чи без, то різниця у захисті є» — сказав головний лікар КНП «Госпіталь ветеранів війни» Павлло Журбенко.

Також лікарі переконані, робити вакцинацію повинні робити усі, хто немає до цього протипоказів, адже зниження захворюваності дозволить розвантажити медичну та економічну систему країни. 

«Це убезпечить від важких форм коронавірусу, розвантажить в свою чергу наші медичні заклади, зменшить навантаження на медичну та економічну систему» — розповів лікар-хірург вищої категорії Олександр Стоцький.

Вже завтра мобільна бригада розпочне вакцинувати медиків у Ружинському районі. 

«Ми маємо протягом 5-6 годин вакцинувати медиків, так як такий час у холодильнику вона може знаходитися. Завтра ми вже їдемо у Ружинську лікарню» — повідомила медична сестра Вероніка Крилатюк