У Житомирі 14-річний школяр видав три збірки віршів та отримав щомісячну президентську стипендію

1033

Богдан Бойко — 14-річний поет, цьогоріч він вже здав до друку третю збірку, загалом це понад 600 віршів. У лютому Президент відзначив житомирянина щомісячною стипендією. 

«Це взагалі було так, що було якесь завдання в школі просто я спробував написати це не звичайним оповіданням як всі, а віршем і вже потім це помітив вчитель, і почав це розвивати» — розповідає Богдан.

Перший вірш юнак написав у віці 11 років, називався він «Всесвіт», а перша збірка «На переправі у дорослий світ» побачила світ півтора року тому. Найбільше Богдан любить писати про «звичайні земні теми», їм знайшлося місце у другій книзі. 

Усі книжки з’явилися друком у Житомирському видавництві «Полісся». А нещодавно хлопець випустив ще одну збірку «Поетична інверсія», до якої увійшло більше 200 нових творів. 

Поет зізнається, найкращі думки приходять до нього вночі. 

Творчість хлопця помітив український композитор, учасник «Голосу країни» Артем Банар і на вірш Богдана з’явилася  пісня, яка нині вже у ротації.  

«На слова вірша Богдана Бойка він написав колядку і вона увійшла у топ-10 кращих пісень» — повідомила керівник літературно-поетичного гуртка Марія Рудак.

Наставниця Богдана розповідає, на початку із хлопчиком було складно, він скромний та сором’язливий, але вже зараз впевнена, Богдан Бойко стане відомим.  

Окрім цього Богдан спортсмен і незабаром стане кандидатом в майстри спорту з легкої атлетики. Сам хлопець каже, саме спорт допомагає йому відпочити і з новими силами продовжувати творити. 

Навчається Богдан у 25 ліцеї і усі 9 класів закінчив із відзнакою. 

«Математика, біологія, фізика і в конкурсі по історії бере участь, він не зациклений на чомусь одному» — каже дідусь Богдана Григорій Шевченко.

Дідусь юнака зізнається, спершу критикував онука і не вірив в успіх. 

Мама Богдана каже з дитинства він був не таким як  однолітки. А найбільшим покаранням для хлопця була заборона читати. 

«З самого дитинства у нас першим покаранням було: «Богдан, ти не будеш читати». В основному замість іграшок у нас були книжки, що не тиждень, то книжка» — сказала мама Богдана Наталія Бойко