У Житомирі припинено рух автобусів міжміських, приміських та внутрішньо обласних маршрутів

908

11 березня Житомирська ОДА повідомила, що від сьогодні припиняється рух усіх внутрішньо обласних маршрутів. На центральному автовокзалі відмінені усі рейси, окрім міжнародних та міжобласних.

Автовокзал порожній, курсують автобуси лише в напрямку Києва. Пасажирам час – від – часу водії приватних автівок пропонують доїхати до необхідного місця за чималу суму грошей. Керівник компанії «ЖИТОМИРАВТОТРАНС» каже,  змушені виконувати постанову Кабінету міністрів, хоч і дотримувались усіх карантинних норм.  

«Є постанова Кабінету Міністрів, ми її виконуємо. Нелегально добратися зараз можна з одного населеного пункту в інших. Нелегально, цінова готівочка, будь ласка. А так, легально, коли в касу прийти купити квиточка на сьогоднішній день не можна. Це до того, що загрузка автобусів, які з вокзалу виходили, була менша 50%. Тобто там контакт був одним з одним мінімальний, не так, як в місті наприклад. Ми виконуємо постанову Кабінету міністрів. Ми виконуємо і обслуговування транзитних рейсів в нас іде» — повідомив директор компанії «ЖИТОМИРАВТОТРАНС» Артем Райковський.

В управлінні патрульної поліції, кажуть, займаються контролем дотримання нових карантинних обмежень «червоної» зони в Житомирі, запевняючи, що працюють в штатному режимі без змін. 

«Транспорт в принципі їздить. Я так зрозумів, що обласна рада та міська не зупинили транспорт, а ми, відповідно, працюємо по контролю карантинних заходів, а саме перебування осіб в транспортному засобі в масках, водій в масках, щоб не перевозив понад встановлену кількість пасажирів. Тобто працюємо в звичному режимі поки що» — розповів старший інспектор пресслужби патрульної поліції в Житомирській області Ігор Іванюк.

Наразі рух міжміських, приміських та внутрішньо обласних автобусів припинено