На Житомирщині для лікування хворих залучать лікарні резерву

764

Від початку тижня обласна влада просить МОЗ дозвіл, аби задіяти лікарні резерву  для госпіталізації хворих на коронавірусну інфекцію.  

«Ми будемо відкривати не тільки додаткові ліжка, а й відкривати ще додаткові заклади, які до цього часу ще не були залучені до госпіталізації хворих на коронавірусну інфекцію» — повідомив начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань Сергій Березовський.

Щойно у МОЗ дадуть зелене світло, лікарні резерву розпочнуть прийом ковідних хворих.       

«Центральна районна лікарня Бердичівського району, там буде додаткових 30 ліжок і Попільнянська лікарня, там 40 ліжок. І в них досі не надавалася допомога ковідним хворим, а для того, щоб вона почала здійснювати допомогу цим хворим, ці лікарні будуть додані в перелік лікарень, які надають допомогу ковідним хворим» — розповіла перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

В ОДА запевняють, кисню у повному обсязі вистачить і на лікарні резерву. 

Аби розвантажити інші лікувальні заклади до лікування хворих на COVID-19 залучено і Житомирську обласну лікарню, наразі там функціонує 330 ліжок.

До обласної лікарні звозять хворих з Новоград-Волинського, Бердичева, Чуднова та Андрушівки, де наразі ситуація найбільш критична. 

В ОДА запевняють, безвідносно до кількості хворих на ковід, обласна лікарні й надалі надаватиме висококваліфіковану допомогу іншим пацієнтам