Після весняних канікул учні житомирських шкіл будуть навчатися дистанційно

763

Окрім відомих груп ризику, все частіше на коронавірус починають хворіти діти. Щодня число хворих на ковід дітей в області зростає.

«В п’ятницю минулу, це 19-го березня, департамент освіти провів онлайн нараду з керівниками, директорами шкіл, заступниками директорів початкових класів, саме з питання ефективного проведення і результативного навчання дітей, учнів початкової школи, через технологію дистанційного навчання. Таку нараду будемо, до речі, зараз це питання будемо, не будемо, а вже моніторимо протягом тижня. Побачимо, які будуть результати, побачимо, як на це відреагують наші батьки, батьки наших дітей вірніше. І в п’ятницю підведемо підсумки і знов проведемо таку нараду із залученням досвіду   практичних педагогічних працівників, де є результат, де є хороші схвальні відгуки наших батьків, ну і будемо розповсюджувати цей досвід» — повідомила заступниця директора департаменту освіти Раїса Кошевич.

Якщо учні старших класів вже мають певний досвід дистанційного виду навчання, то для першокласників така форма є абсолютно новою. Саме тому найбільша увага приділяється адаптації початківців до онлайн-навчання. 

«Що стосується учнів 5-11 класів, то навики і досвід як вчителів, так і навики учнів звісно є, тому що вони достатньо довгий час, в тому числі, і займалися за такою технологією навчання. Що стосується учнів початкових класів, то у цих дітей, цієї вікової категорії, навики практично дуже слабенькі, тому департамент освіти разом з керівниками закладів освіти, в першу чергу приділяє увагу учням початкової школи, особливо учням перших класів» — розповіла заступниця директора департаменту освіти Раїса Кошевич.

Важливим питанням залишається проведення державної підсумкової атестації, адже підготуватися самотужки учням 4-х та 9-х класів було досить важко.

«Що стосується державної підсумкової атестації в початкових класах, як відомо, що цього року як така вона тимчасово, а саме у цьому році її не буде. Теж саме стосується і учнів 9-х класів» — додала заступниця директора департаменту освіти Раїса Кошевич