Ліцеї Коростишева стали одними з передових навчальних закладів в організації дистанційного навчання

1240

Освіта майбутнього. Так сміливо можна сказати про організацію дистанційного навчання в Коростишівському ліцеї №5. В непростих умовах карантину працівникам закладу вдалося систематизувати навчання та зробити його більш ефективним.

Ліцей активно працює над спрощенням та покращенням організації дистанційного навчання. Для зручності учнів та їх батьків керівництво навчального закладу активно веде переговори з представниками освітньої платформи «Просвіта». 

Коростишівський ліцей №2 також є одним з передових в організації дистанційного навчання. За період карантинних обмежень вчителі закладу навчились ефективно використовувати спеціальні платформи та допоміжні електронні засоби.

«У нас завершується робота із платформою «Просвіта» з впровадження електронного журналу і щоденника. Вчора відбулася така широка нарада-конференція, де крі учителів зареєстровано було більше 500 батьків наших учнів. І питання, які виникали, щодо впровадження нових цих технологій, було дано хорошу роз’яснювальну таку відповідь. І ми вже готові співпрацювати з «Просвітою», в нас меморандум з ними підписаний. І я думаю, що ця робота теж дасть позитивний результат» — розповіла директорка Коростишівського ліцею №2 Любов Ліцевич.

Враховуючи негативний вплив комп’ютерних технологій на здоров’я дітей, викладачі ліцею не забувають про різні рухові вправи, які не тільки дозволяють відпочити, але й роблять заняття цікавим та веселим. 

Існує не так багато навчальних дисциплін, які можна донести до учнів без використання елементарної шкільної дошки. Що стане альтернативою цієї дошки кожен вчитель обирає самостійно. Англійську мову вивчають завдяки електронному підручнику, вчитель математики використовує графічний планшет, а от географію учні вивчають завдяки спеціальній програмі. 

Окрім відомих освітніх інтернет-платформ, вчителі навчальних закладів шукають власні шляхи взаємодії з учнями. Деякі з них створюють власні канали на Ютуб