Стихійне сміттєзвалище на берегах Тетерева

Нова екологічна проблема у Житомирі. Берег річки Тетерів та лісопосадка поблизу вулиці Івана Гонти перетворилися на стихійне сміттєзвалище, яке утворилося внаслідок діяльності речового ринку неподалік. Продавці скидають увесь непотріб в навколишнє середовище, так як на території катастрофічно не вистачає сміттєвих баків, які влада обіцяла встановити ще рік тому.

«Сталася екологічна проблема із даною місцевістю, оскільки 6 років тому, а може навіть більше, з 2014 року, приїхали сюди «базарні рєбята» і тут почався базар біля ангарів» — розповіла обурена мешканка району Наталія Клиновська.

Одяг, уламки манекенів, пакети, пластик та інший непотріб. Територію засмічує ринок, який знаходиться неподалік. Місцеві жителі скаржаться, проте на їх прохання ніхто не звертає уваги.

На весь район встановлено лише 2 сміттєвих баки, за які мешканці району щомісячно сплачують близько 100 гривень. Нині сміття простягається аж до берегів Тетерева. 

Місцеві жителі зізнаються, намагаються боротися із сміттям власними силами. Та прибирати територію постійно не готові. 

Окрім цього невдоволені мешканці підписували петицію до Управління житлового господарства з проханням встановити додаткові сміттєві баки, на які чекають вже більше року. 

В Управлінні житлового господарства стверджують, зараз встановлювати додаткові сміттєві баки на даній території немає необхідності. Через декілька місяців комунальне підприємство, яке обслуговує район, замінить контейнери на більші. 

«Всі наші перевізники, ну точніше і КАТП, і ГрінБін, по приватному сектору працюють зараз по видачі цих контейнерів. Дійде черга і туди. Говорити про те, що там є доцільним встановлювати сміттєзбірні контейнери, ну я не думаю, в приватному секторі. Зараз просто ГрінБін там працює у нас по Покровській, а КАТП працює по Мар’яновці, тому вони ще туди точно не дійшли і я думаю, що декілька місяців потрібно їм ще зачекати» — повідомив керівник відділу житлового господарства Ігор Задорожній.

Зауважимо, що під час зйомок сюжету, комунальні служби активізувалися та пообіцяли прибрати сміття найближчим часом. Як далі розгортатиметься ситуація — дивіться у наступних матеріалах