У Житомирі відбулося прощання з протоієреєм УГКЦ Віталієм Сидоруком

На території парафії св. Василія Великого сьогодні людно. Сотні житомирян, вірян та представники більшості конфесій України зібралися аби попрощатись із Протоієреєм УГКЦ Віталієм Сидоруком. Саме цей храм, був побудований за ініціативи самого протопресвітера та урочисто освячений ним у 2015 році. Новина про смерть отця Віталія стала для багатьох величезним шоком.

Окрім релігійної діяльності, отець Віталій був директором благодійного фонду «Карітас-Житомир». Діяльністю організації охоплено близько 3500 осіб соціально незахищених верств населення та надано допомогу на загальну суму понад 8,0 млн грн. Отець Роман не може стримати сліз, розповідаючи про ту тяжку втрату, котру поніс він та вся Житомирщина.

Отець Віталій був одним з ініціаторів створення ради церков на Житомирщині та вніс величезний вклад у розвиток міжконфесійних відносин.

«Це була світла людина, яка була активна дуже в раді церков. Він був гарним благодійником, людиною яка любила людей і Бога, він гарні поради казав, він переживав за суспільство, він переживав за правду і я хочу сказати, що дійсно Житомирщина втратила Божу людину» — сказав пастир церкви «Джерело Життя», голова Ради Християнських Церков Житомира та Житомирської області Андрій Тальков.

Для багатьох священників Віталій Сидорук був наставником та справжнім батьківським плечем підтримки.

Проводити Отця Віталія, приїхав також глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав.

Синкел у справах духовенства Київської Архієпархії УГКЦ Павло Локоть говорить про те, що протопресвітер був взірцем духовності для всіх священнослужителів УГКЦ