ГО «Житомир, зроби голосніше!» випустила в світ книгу у двох томах «Стежка в траві» Житомирська сага Валерія Шевчука

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету громадські організації звітували за минулорічні проєкти, які вдалося реалізувати за гранти. ГО «Житомир, зроби голосніше!» випустила в світ книгу у двох томах «Стежка в траві» Житомирська сага Валерія Шевчука.

Житомирянин Валерій Шевчук український письменник-шістдесятник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка попри те, що зараз живе у столиці, Житомир для нього місто дідів-прадідів. Тут у книгарні познайомився з Борисом Теном, письменник розповідає стали друзями,  після обговорень вчення Сковороди. 

Багатоплановий епічний твір змальовує переплетіння доль різних прошарків населення Житомира 50—60 років — понівеченої української інтелігенції, робітничо-службового середовища. В центрі уваги художника філософське осмислення психологічних колізій, що приводять героїв роману до напружених шукань своєї стежки для втечі від самотності, із зони герметичної духовної ізоляції, у простір добра й любові. Усі 500 примірників книги отримають бібліотеки шкіл міста та області.

«Всі мають мати цю книгу. Це є такий потужний фундамент, який робила Леся Українка, Валерій Шевчук, Борис Тен, цих імен у нас… Ми такі багаті. Ми не просимося до Європи, ми йдемо туди з таким відчуттям гордості, що ми маємо це все. Це те, що дає нам впевненість, те що відкриває перед нами європейське небо. І, ми маємо читати, щоб бути сильними, щоб бути впевненими і розуміти, як правильно вибудовувати своє майбутнє» — сказала депутатка Житомирської міської ради, голова ГО «Житомир, зроби голосніше!» Людмила Зубко