На Михайлівській відкрили пластову виставку «Не зрадили своїх присяг!»

В честь річниці складання першої Пластової присяги на Михайлівській відкрили виставку «Не зрадили своїх присяг». У Житомирі подібна акція відбувається вперше.

Свій старт пластовий рух бере на початку 20 століття. За більше ніж 100 років, українські скаути пройшли безліч історичних перепитій та витримали перевірку часом. 

Розробляючи експозицію, дизайнери намагалися показати «Пласт» з різних сторін, комбінуючи основні ідеї руху, його історію та визначних осіб.

З моменту формування руху «Пласт» чітко визначив свої ціннісні орієнтири, котрі не змінюються і по цей день. А саме головне створив широкий спектр можливої діяльності для дітей, підлітків та дорослих.

«Пластовий рух виник у той момент коли підлітки та молодь не мали активного дозвілля, яке б допомагало їм розвиватися, окрім школи, окрім формальної освіти. Пластовий рух зайняв нішу неформальної освіти ще тоді коли, фактично, цим ніхто не займався» — повідомив директор  КУ «Пластовий Молодіжний Центр» Житомирської Міської Ради Захар Маковський.

Окрім виставки організатори вирішили провести онлайн конкурс для всіх бажаючих. Переможці отримають фірмові еко-торби від «Пласту».

У міській раді кажуть, такий формат акції вибрали через карантинні обмеження