У Житомирі відсвяткували День космонавтики урочистими заходами

До традиційного покладання квітів доєднались представники обласної ради, громадські діячі та військові. Розпочали урочистості біля пам’ятника вченому на Майдані Корольова, а далі рушили до музею космонавтики.

У ході дійства погасили нові тематичні марки від «Укрпошти», декілька працівників музею космонавтики отримали нагороди.

Карантинні обмеження заборонили відвідування музею. Та для присутніх на святі організували невелику ретро-екскурсію будиночком, де проживав Сергій Корольов.

Колекція музею налічує чимало експонатів, які важко розмістити в одному приміщенні. Тому влада міста планує розширювати території музею. 

Ще одним заходом до Дня космонавтики став 2-й національний форум «Корольов. Космос. Житомир», де розглядались актуальні проблеми дослідження космосу. Участь у обговорені взяло близько 100-а вчених. 

В рамках форуму також відкрили приватну виставку колекціонера Юрія Шевели, в якій зібрані рідкісні експонати, дитячі іграшки та шкільне приладдя на космічну тематику.

«Це як підтвердження того, що ми всі жили космонавтикою. Не тільки люди, котрі були задіяні у сфері космонавтики, космонавти там, лікарі, медики, конструктори космічних кораблів, але й всі ми. Космос увійшов, практично, в кожен дім. Тому ось ця виставка намагається перенести нас в ті часи, коли космонавтика тільки починалася, коли ми всі захворіли космосом, коли до нас приходили і питали «Дітки, а ким ви хочете стати?» ми всі дружно казали «Космонавтами!». Ми іншої професії тоді собі просто не уявляли» — розповів колекціонер Юрій Шевела