У Житомирі людей похилого віку вакцинують вдома

У Житомирі розпочали вакцинацію від COVID-19 на дому. Мобільні бригади у складі лікаря та двох медсестер вакцинуватимуть маломобільні групи населення, людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядають. Житомиряни отримають 200 доз китайської вакцини CoronaVac. Для того, щоб скористатися такою послугою, необхідно звернутися до свого сімейного лікаря, який після консультації та за відсутності протипоказів внесе вас у список. Його ж передадуть мобільній бригаді. 

«Ми отримали сьогодні однодозні дози. Тобто вакцинуймо пацієнта однією дозою, використали, все інше йде на утилізацію. Бо ці вакцини, які до цього часу були, вони були розраховані на 10 доз, а вакцина відкрита транспортуванню не підлягала. Тобто, це мало бути тільки в амбулаторії, або в тому закладі куди ми виїжджали» — розповіла лікар мобільної бригади №3 м. Житомира Тетяна Кальчук.

Житомирянин Анатолій Кривошеєв сьогодні вакцинувався вдома. Розповідає вирішив скористатися такою послугою, тому, що не хоче наражати себе та рідних на небезпеку. Вакцинацію вважає, єдиним способом зберегти своє життя та здоров’я під час пандемії. 

Лікарі кажуть декому сьогодні у вакцинації відмовили, через протипокази. 

82 річна житомирянка Ганна Заверуха сьогодні вакцинувалася разом із сином. Жінка каже попри, те що знайомі відмовляли, на щеплення все ж таки погодилася. Ганна Гордіївна людина з інвалідністю, з дому майже не виходить, якби не можливість вакцинації вдома, до медичного закладу б не пішла.

Через 28 днів усіх хто отримав щеплення вдома — чекає ревакцинація