Тренд із Європи: школярі під час дистанційки влаштовують пранки над учителями

916

Новий тренд із Європи: школярі почали систематично зривати уроки під час дистанційного навчання. Діти вмикають пісні реп-виконавців з нецензурною лексикою, а також влаштовують пранки над своїми учителями. Деякі з таких випадків сталися і у 23 гімназії.

Розваги у школі під час дистанційки діти почали заміняти пранками над викладачами. Цей тренд триває вже більше року 

«Учні завжди шукають, де можна пожартувати. На сьогоднішній день пожартувати непомітно в онлайні складно» — сказав директор Житомирської гуманітарної гімназії №23 Ігор Баранов.

Варіацій пранків безліч й здебільшого так бавляться учні середньої школи.

«Хтось може щось малювати на дошці вчителя, хтось може запускати якісь аудіозвуки, хтось може перебивати, кричати, бігати перед екраном. Варіацій дуже багато» — розповідає директор Житомирської гуманітарної гімназії №23 Ігор Баранов.

Однак діти не самостійно зривають уроки, частіше за все вони просто зливають в інтернет інформацію по посиланню на конференції, коду доступу та вказують ім’я, під яким допустять на заняття. Далі пранкери, заходять на урок й виконують свою «брудну» справу, а згодом і отримує гроші за такі жарти. 

Свої так звані здобутки зловмисники зливають у соцмережі: ютуб, телеграм чи вайбер-канали. Знайти такі відео може будь-хто, достатньо у пошукову систему ввести «ютуб зумзлив» і відео перед тобою. 

Здебільшого під час таких пранків вчителі намагаються не реагувати на витівки дітей, однак для педагогів розробили спеціальні інструкції як діяти у таких випадках. 

Таких відео безліч. І хоча Zoom вже ввів обмеження у вигляді кодів, мінімізувати такі випадки поки не вдається. А от встановити хто злив інформацію не важко.  

Якщо ж подібні випадки мають місце у навчальних закладах, там розпочинається внутрішнє розслідування із залученням працівників правоохоронних органів, в тому числі й кіберполіції