Житомирянин Володимир Лісовець увійшов в основний склад національної збірної команди України на 2021 рік з плавання

797

Володимир Лісовець — 16-річний житомирянин і більшу частину життя хлопець присвятив плаванню. За 11 років у спорті він неодноразово перемагав у змаганнях не лише Всеукраїнського, а й міжнародного рівня.

Віднайти себе допомогли батьки.

«Якщо чесно обрав не я, обрали мої батьки, а мені вже сподобалося, ми побачили якусь перспективу» — каже спортсмен Володимир Лісовець.

Вже у 14 років хлопець здобув звання майстра спорту України з плавання. 

«Вова в березні місяці в 2019 році виконав норматив майстра спорту України на дистанції 200 м брасом» — розповів тренер з плавання Віктор Демб.

А нещодавно хлопець здобув перемогу на міжнародних змаганнях «Мультінейшинс», що проходили цьогоріч у Броварах. Конкурентами Володимира були спортсмени з Румунії, Чехії, Туреччини, Словаччини та Португалії.  

«Підготовка до цих змагань відбувалася у Вірменії. Там знаходиться спортивний комплекс на висоті 2000 м» — сказав спортсмен Володимир Лісовець.

Першість на міжнародних змаганнях у Броварах проклала шлях до основного складу національної збірної команди України на 2021 рік з плавання.

Окрім цього Володимир неодноразово підкорював обласні змагання, Чемпіонати України, а також став рекордсменом України на 100-метровій дистанції брасом. Зараз юнак готується до наступних змагань і вже в травні виборюватиме першість на дорослому Чемпіонаті Європи у Будапешті. 

Віктор Демб — перший тренер спортсмена та пам’ятає Володимира ще малим, зізнається, відноситься до нього, як до своєї дитини.  

Аби досягти високих результатів спортсмен тренується щонайменше двічі на день: зранку та ввечері. Каже — саме постійні та виснажливі тренування — запорука успіху.  

Зараз хлопець навчається у Броварському спортивному фаховому коледжі і його наставником є Олександр Фомін. 

6-9 березня у м. Харкові відбувався черговий чемпіонат України з плавання. В новинах коледжу пишуть: «Одним із кращих серед спортсменів спортивного коледжу стали Володимир Лісовець, який виборов золоту нагороду на дистанції 100 м брасом, срібну на 50 м та бронзу на 200 м брасом». І куди ж без конкуренції. Сам спортсмен каже, саме це підштовхує його ставати кращим. 

Як і кожен спортсмен, Володимир мріє потрапити на Олімпійські ігри. Тренер впевнений, за умови щоденних тренувань, його вихованець має усі шанси потрапити на найважливіші світові змагання